2006-10-14

Citat av migrationsminister Tobias Billström

När jag upptäckte bloggen www.politiskt.nu fick jag en påtaglig känsla av att politiker är vanliga människor. På bloggen skrev ett antal riksdagspolitiker sina kommentarer kring olika saker. Vissa av politikerna svarade även på kommentarer som andra gjort på deras inlägg. En mycket flitig skribent var Tobias Billström. Jag diskutterade flera av hans inlägg och fick feedback, detta ska han ha en eloge för!

Jag fick inblick i hur en toppolitiker inom moderaterna såg på världen och förundrades. Nu i efterhand när han till min förvåning har blivit minister i Reinfeldts regering så kan jag inte låta bli att återge några citat från Tobias inlägg.

Apropå flyktingar och asylpolitik i Sverige:
Av: Tobias Billström (m) den 13 november 2005
"Anledningen till att människor kommer som asylsökande till Sverige är i de flesta fall inte att de är förföljda i sina hemländer – utan att de är socioekonomiska flyktingar. "


Apropå den globala uppvärmningen och moderaten Osama Alis miljökunskaper:

Av: Tobias Billström (2005-10-30 15:15)
"Vad vi känner till är att jordens uppvärmning ökat marginellt sedan slutet av 1800-talet. Det finns inga säkra vetenskapliga belägg för att detta har med en växthuseffekt skapad av människan att göra - det vet både Osama och jag och alla som följer debatten. Klimatet ändrar sig, vare sig vi vill det eller ej.


Apropå att riksdagen röstat för ett rökförbud på krogen:

Av: Tobias Billström (2005-05-07 14:41)
"Jag tycker att rökförbud är ett utomordentligt ogenomtänkt förslag. Av flera anledningar, men främst därför att det inte är ett förbud som staten avser att upprätthålla."


Apropå att LO-toppar gått vid sidan av bostadskön:

Av: Tobias Billström (m) den 12 november 2004
"Det är märkligt att den socialdemokratiska rörelsen aldrig tycks lära sig: fusk är fusk, oavsett vad man väljer att kalla det."


Tyvärr så fick Tobias någon gång i våras andra saker än bloggande att göra och med hans uttåg avsomnade bloggen politiskt.nu i princip.

1 kommentar:

Lunken sa...

Jag tycker det är skrämmande... härligt att du lyfter fram det... alltis skönt när en ofelbar smutskastare har fel....