2007-08-11

Utan TV


Vår TV lämnade oss med en puff i måndags, inte rent fysikt men "bildligt". Den var 7 år gammal, jag vet inte om det var en hög ålder men enligt annonserna så är den helt klart föråldrad.

Min sambos spontana reaktion var "skönt vi behöver inte skynda oss att skaffa en ny". Först tänkte jag, man måste ju kunna se nyheterna ibland och kunskapskanalen har ju en del intressanta program. När jag tänkt lite till så kändes det lite spännande att prova livet utan TV:n ett tag för att se hur pass beroende vi är.

Första veckans vardagar har gått över förväntan, det har varit riktigt trevligt med en stunds läsning varje kväll.

2 kommentarer:

Bett R World sa...

Det kan verkligen vara skönt utan TV. När jag pluggade fick jag en begagnad som jag snabbt skänkte vidare. Utan både TV och telefon fick jag ett rikare socialt liv än jag någonsin haft. Man lever mer efter sina värderingar utan TVn.

Lucas Carlsson sa...

Jag ska vara utan TV i en månad som ett socialtexpriment. Det borde inte vara så svårt under den ljusa årtstiden. När eller om jag sedan skaffar en ny (det lutar ditåt) så ska jag skaffa en mindre TV, 26" borde räcka bra och då får sambon möjlighet att möblera om vardagsrummet som hon velat göra sedan vi flyttade ihop.