2007-01-21

Mona Sahlin, ny statsminister?

Jag blev glad av att höra Mona när hon tillkännagav att hon ville bli partiledare för Socialdemokraterna, hon sa så här:

"– Blir jag vald av kongressen i mars vill jag ta över stafettpinnen från Göran Persson och göra klimatfrågan och frågan om en hållbar utveckling av samhället till socialdemokratins stora framtidsfråga på samma sätt som kampen mot klassklyftorna var den stora frågan i arbetarrörelsens barndom."


Det må så vara att det inte blev riktigt fart på det gröna folkhemsbygget förrän Göran behövde miljöpartiets stöd för att kunna regera, men inte verkade han så särskilt ledsen över att börja det gröna folkhemsbygget...

Framtiden ter sig ljus för Mona, det verkar osannolikt att svenska folket röstar fram Reinfeldt och hans moderata vänner till makten igen, det är ju uppenbart att de inte förstått allvaret i klimatfrågan. De verkar tro att det endast är något som vänstern kokat ihop för att begränsa den fria marknaden.

Jag känner sympati för Andreas Carlgren vår nya miljöminister när han gång på gång uttalar sig om hur viktig klimatfrågan är samtidigt som han måste förklara att regeringen inte tänker göra något konkret före år 2008 och att regeringen vill ge svenska företag rätten att släppa ut mer koldioxid än de hade rätt till de senaste tre åren. Det enda konkreta han kan komma med är att den nya regeringen inte backat så mycket av det som den förra regeringen åstadkom.

Inga kommentarer: