2007-01-21

Det politiska arbetet

Jag har varit på mina första möten som kommunpolitiker. Det har varit mycket att sätta sig in i. Redan på andra stadsdelsfullmäktigemötet så ska budgeten och verksamhetsplanen fastställas. Allt är nytt och det känns viktigt att jag gör mitt bästa av denna chans att påverka, nu är jag ju en del av vårt demokratiska styre...

Miljöpartiet har delat ut böckerna "Ny i politiken" och "Politikernas ekonomibok" som jag nu har som kvällslitteratur. Det gäller ju att förstå alla nya termer och hur man ska bete sig på fullmäktigemötena.

Min första privata uppoffring var att jag fick gå tillbaka till nybörjargruppen i Tai-Chi eftersom de politiskamötena krockar med lektionerna ett par gånger i månaden. Jag har förstått att de som jobbat sig uppåt i politiken ägnat mycket "oglamorös" tid åt politiskt arbete innan de dyker upp i TV.

1 kommentar:

Richard sa...

Hej Lucas! Trevlig blogg!!
Jag och några vänner har bildat miljövårdsföreningen och genom den ideella föreningen lanserat www.miljosms.se. På MiljöSms kommer vi bla att samla länkar till bloggar med tydligt miljöbudskap. Snälla registrera din blogg på www.miljosms.se så vi kan länka till den!

Mvh
Richard